Voor de één een gruwel, voor de andere een Delicatesse.
Voor mij het laatste dus.
Op onze trip heb ik dit gegeten en ik was er helemaal weg hoe mals het is en een heerlijke smaak heeft. (natuurlijk goed klaargemaakt)
Het arme beestje ziet er niet uit maar smaakt ongelooflijk probeer het eens, durf je?
Klaarmaken van deze Octopus
INGREDIËNTEN :
1 grote ketel water
zout
2 laurierblaadjes
2 wortelen schoongemaakt en in stukken
2 takken selder grof gesneden
gemalen peper uit de molen
2 uien gepeld en in 4 gesneden
1 octopus (begin met een kleintje en dit te koop in de betere viswinkels of op Stalenstraat in Waterschei bij een Marokkaan. (voor meer info kan je me contacteren.)
Verse Octopus van bij deze handelaar is al geslagen, dwz malser en volledig zuiver gemaakt.
BEREIDINGSWIJZE :
Zet de ketel op het vuur
doe er de groenten in en de laurierblaadjes
en kruid met pezo
snij de kop van de octopus eraf
spoel de octopus onder koud water
Doe ze nu in je bouillon en laat 40 min tot 1 uur in de bouillon zachtjes garen.
Dit afhankelijk van de grootte. Foto is er eentje van 1 kg.
Je kan testen of je vis klaar is d.mv. een stukje van een tentakel te snijden en te proeven.
ze mag niet meer teveel te kauwen zijn.
Laat afkoelen en snij de tentakels in schijfjes
doe ze in een verhitte pan met wat knoflookolie en olijfolie
bak ze lichtjes aan en kruid indien nodig nog even.
Suc6 en bij vragen hoor ik het graag.