Octopus of polpo

IMG_20180125_182851.jpg

Octopus of Polpo

 

 

Voor de één een gruwel, voor de andere een Delicatesse.

Voor mij het laatste dus.

Op onze trip heb ik dit gegeten en ik was er helemaal weg hoe mals het is en een heerlijke smaak heeft. (natuurlijk goed klaargemaakt)

Het arme beestje ziet er niet uit maar smaakt ongelooflijk probeer het eens, durf je?

Klaarmaken van deze Octopus

 

INGREDIËNTEN :

1 grote ketel water

 zout

2 laurierblaadjes

2 wortelen schoongemaakt en in stukken

2 takken selder grof gesneden

gemalen peper uit de molen

2 uien gepeld en in 4 gesneden

1 octopus (begin met een kleintje en dit te koop in de betere viswinkels of op Stalenstraat in Waterschei bij een Marokkaan. (voor meer info kan je me contacteren.)

Verse Octopus van bij deze handelaar is al geslagen, dwz malser en volledig zuiver gemaakt.

 

BEREIDINGSWIJZE :

Zet de ketel op het vuur

doe er de groenten in en de laurierblaadjes

en kruid met pezo

snij de kop van de octopus eraf

spoel de octopus onder koud water

Doe ze nu in je bouillon en laat 40 min tot 1 uur in de bouillon zachtjes garen.

Dit afhankelijk van de grootte. Foto is er eentje van 1 kg.

Je kan testen of je vis klaar is d.mv. een stukje van een tentakel te snijden en te proeven.

ze mag niet meer teveel te kauwen zijn.

Laat afkoelen en snij de tentakels in schijfjes

doe ze in een verhitte pan met wat knoflookolie en olijfolie

bak ze lichtjes aan en kruid indien nodig nog even.

Suc6 en bij vragen hoor ik het graag.