Luchtige Meringue

IMG_20180118_160326.jpg

ITALIAANSE MERINGUE

Het smaakt naar nog en nog en nog....

 

Donderdag is mijn test dag, dan test ik uit wat ik begin van de week heb uitgeschreven. Ik pas gaandeweg mijn recept aan om het voor de cursisten makkelijker te maken.

Een moeilijk recept daar gaat niemand voor, ik toch niet.

Mijn motto en filosofie wat betreft het koken is: 

1. niet teveel ingrediënten

2. Ingrediënten gebruiken die je sowieso in huis hebt

3. Niet te ingewikkeld maar met een waauw effect in je mond maar ook op je bord (foto waardig)

Hier alvast een voorsmaakje van De meringue

ITALIAANSE MERINGUE

 

INGREDIËNTEN :

110 gram eiwit, 3 eiwitten

Mespuntje zout

75 gram poedersuiker

75 gram water

225 gram fijne kristalsuiker: Extra nodig :1 citroen voor het vetvrij maken van de kom, Suikerthermometer

BEREIDINGSWIJZE :

Maak de kom en de mixer vetvrij

Klop de eiwitten met het mespuntje zout stijf

Voeg terwijl de mixer draait lepel voor lepel de poedersuiker toe

Doe het water en de kristalsuiker in een steelpannetje en breng dit aan de kook

Gebruik een suikerthermometer om de temparatuur te bepalen, de suikersiroop is klaar bij 121 graden. Tip : Als je geen geen suikerthermometer in je bezit hebt kan je bepalen of de temperatuur goed is door een druppel suikersiroop ik een glas ijskoud water te laten vallen als je er een stevig balletje van kunt draaien tussen je vingers dan is de temperatuur goed

Zet de mixer of machine aan op de laagste stand

Giet de suikersiroop in een dun straaltje bij het schuim, 

Zet de mixer of machine op de hoogste stand en klop het schuim tot het koud is en er pieken ontstaan