Je familie of vrienden een Gin serveren met de Kerstdagen? Ho-Ho-Ho en lekker dat ie is!
Voila mijn Kerst Cocktail;
TIP: Om extra aroma van rozemarijn in je glas te krijgen, kan je enkele rozemarijntakjes laten smeulen (met een brandertje) en de rook opvangen in je cocktailglas.
Doe dit niet binnenshuis maar buiten op een tafel of marmeren tablet.
Is ne leuke om te showen aan je gasten.... zorg dat je de mengeling van de cocktail al klaar hebt staan en alles bij de hand zodat je enkel moet aftoppen met spuitwater of tonic. Doe je dit niet dan gaat de aroma vervliegen uit je glas!
Wist je datje:
Er bestaan 2 soorten Granaatappels:
De lichte kleurige buitenkant: deze zijn zeer zoet en ideaal voor cocktails
De rode kleurige buitenkant: minder zoet
Enjoy
voor 2 glaasjes
30 ml granaatappelsap
60 ml gin
15 ml citroensap
Bruiswater of tonic, om af te toppen
2 theelepels bruine suiker
2 takjes rozemarijn
Granaatappelpitjes, ter decoratie
IJsblokjes
Werkwijze:
giet de gin, het citroensap en het granaatappelsap (te vinden in Carrefour gemengd met andere vruchten) in een cocktailshaker, voeg de bruine suiker toe en schudden maar.
Leg wat ijsblokjes in een (cocktail-)glas en giet het drankje eroverheen.
Top de kerstcocktail af met wat mineraalwater met koolzuur of een Tonic. Steek er een takje rozemarijn in en schep er wat granaatappelpitjes op.