Wat doe je na een citytrip naar Berlijn die overigens 50 kerstmarkten heeft?
Bakken, bakken, bakken..... om zo in de kerstsfeer te komen en geloof me maar dat ik dat al ben!
Even Inspiratie opgedaan op één van de vele kerstmarkten, Ideaal als aperitief of als snack.
Maar het aller aller belangrijste is een goed deeg en here you go!
Mijn geheim (nu niet zo geheim meer) recept van Napolitaans Pizzadeeg je weet wel dit is zo'n deeg om in de lucht te gooien maar je kan er ook perfect mee balletjes maken.
(Wil je met dit deeg een pizza maken dan krijg je mooie blaasje op de korst!! Gebruik dan per pizza 120 gr deeg en rol of gooi deze uit!) laat dit deeg dan rijzen +/- 1 uurtje. Bij het maken van de kerstboom moet het deeg niet gerezen zijn en kan je zo aan het uitrollen beginnen.
Heb je niet veel tijd kan je deeg uit de supermarkt kopen.
Nuttig om te weten 1 theelepel is 5 gr.
Ingrediënten:
500 gr 00 bloem
5 gr gedroogde gist (1theelepel) of 15 gr verse gist
200 ml water (lauw)
100 ml melk (lauw)
5 gr suiker (1 theelepel)
10 gr zout (2 theelepels)
1 eetlepel olie
ovenwarmte voor de kerstboompizza is 220 graden
Ingrediënten vulling kerstboom:
2 braadworsten in stukjes gesneden en gebakken in boter met venkelzaad + peper uit de molen
250 gr geraspte mozzarellakaas vermengen met 250 gr roomkaas
2 eetl gesmolten boter met 1 teentje fijngesneden knoflook
Ww:
Doe de gist in een maatbeker samen met de lauwe melk en het water en de suiker. Vermeng goed.
Doe deze nu bij de bloem en laat deze goed kneden in de keukenmachine of met de hand en voeg er al roerend het zout en de olie bij.-
Laat deze rijzen op een warme plaats +/- 1 uurtje (of in een oven van 50 graden afgedekt met plastic folie)
rol het deeg uit
snij deze in vierkantjes en vul deze met de mozzarellakaasmengeling
leg eerst wat kaas op een vierkantje dan een stukje worst
plooi dicht maar zorg dat je het goed dichtplakt en de dichtgeplakte kan onderaan ligt.
maak een vorm van een kerstboom
napeer met gesmolten boter + look + grof zeezout
plaats in de oven voor 15 a 20 min
haal uit de oven en strooi er wat peterselie over en wat zongedroogde tomaatjes over