Receptje van Italiaanse Bollen

Test ze eens uit en laat me weten of ze lukken?

Ingrediënten

  • 300 milliliter lauwwarm water + suiker+ gist (a)

  • 2 eetlepels verse kruiden of 1 eetl gedroogde kruiden

  • 500 gram bloem

  • 5 centiliter olijfolie

  • 2 eetlepels instant gist

  • 1 theelepel natriumbicarbonaat

  • 1 theelepel suiker

  • 1 ½ eetl zout

WW:

  1. doe de bloem in een kom (of Kenwood) en voeg er het watermengsel aantoe zie (a.)

  2. laat goed mengen en voeg er de olie en het natriumbicarbonaat bij.

  3. meng alles tot een geheel en laat rusten +/- 1 uur

  4. draai er nu grote mooie ballen van 100 gr stuk

  5. laat weer rusten 30 min

  6. doe wat koud water of eigeel op de bovenkant met een penseel

  7. strooi er wat grof zout over

  8. bak af in een hete oven van 225 graden zo’n 20 a 25 minuten

  9. laat afkoelen op een plaat

 

 

Herfst Tafel...

Deze tafel werd ingedekt voor een Homecooking.

"Going Autumn"

Gebruik natuurlijke materialen die geschikt zijn voor het seizoen.

Takken met appeltjes verkregen op een markt. 

Theelichtjes in diverse lage glazen vaasjes staan heel sjiek op je tafel..

Zelf gebruik ik steeds mijn rieten dekborden voor een natuurlijke look, wil je strakke look laat je deze weg.

Knoop je stoffen serviëtten nonchalant en bol deze een beetje op.