Overvloed aan kruiden in je tuin? Maak eens kruidenzout!

Rozemarijn en salie zout

 

Ingrediënten:

 

5 eetl rozemarijn blaadjes fijngehakt

5 eetl salieblaadjes fijngehakt

2 teentjes knoflook fijngehakt

1 kleine rode chilipeper fijngehakt

160 gr grof zeezout

Enkele zwarte peperkorrels

 

Werkwijze:

 

  1. Doe de gehakte kruiden op een bakplaat met bakpapier .

  2. Stamp het zout een beetje fijn in een vijzel.

  3. Het is mooi als het zout verschillend van grootte zijn, maar elke korrel moet minstens 1 x gekraakt zijn.

  4. Stamp de peperkorrels fijn met het laatste zout.

  5. Leg het zout met de peper op de kruiden en vermeng met je handen goed.

  6. Zet de oven  op 50 graden en laat 2 tot 3 uur drogen.

  7. Bewaar het keukenzout in een mooi potje.

Dit kan ook met andere kruiden vermengd worden. o.a tijm, oregano...