Blijf in je kot recepten
Coronavirus:
Een moeilijke tijd voor iedereen…
We blijven binnenhuis en doen klusjes die we normaal gezien op een later moment hadden ingepland.
In de zomer als het wat rustiger is nam ik me dat voor, tja dat rustig is nu gekomen helaas…
En het grote hamsteren? Daar doe ik niet aan mee… basis behoeften als bloem, eieren, melk, pelati, gehakt, heb ik steeds in voorraad. Ik zorg eerst dat mijn keukenkasten bijna leeg zijn eer ik aan mijn boodschappen begin.
Een goed georganiseerde keuken/menu vergt geen voorraden om bij om te vallen.
Koken dat doe ik nog… en dit voor foodies die erom vragen… take-away dus.
Sausen to go: nog in voorraad Pomodoro (maar ga de buren ermee verrassen)
Met mijn handen vol verf werd deze blog geschreven…
Mijn privékeuken en leefruimte anno 2020, ik zal het nooit meer vergeten werd geschilderd tijdens de volledige (milde) lockdown van het Coronavirus.
Receptje om te maken tijdens deze dagen
Tot laters
Lookolie
750 ml maisolie, 1 volledige knol verse look.
WW:
Met je de palm van je hand druk je de lookknol open, leg deze even in koud water. (pelt makkelijker)
Pel de look en doe deze samen met de olie in een blender of maatbeker.
Mix enkele minuten alles zeer fijn.
Schud de olie altijd voor het gebruik want de look zit altijd onderaan;
Doe dit in een mooi flesje en plaats in de koelkast voor het gebruik.
Bij sauzen, vlees, vis kan je met deze olie wonderen doen en lekker makkelijk.
Knoflook Pasta:
2 bollen knoflook
maïsolie
WW:
pel de knoflook
doe in een maatbeker samen met een beetje maïsolie
blend zeer fijn met een handmixer of ander… (vijzel )
zorg dat je een homogene massa krijgt
Neem een potje met afsluitbare deksel
plaats in koelkast
Succes!!